Ventilatie voor een gezonde omgeving

Moreels Sebastien - VentilatieAl enkele jaren is het verplicht om een ventilatiesysteem te plaatsen in een nieuwbouw en bij een grondige renovatie. Voor de plaatsing van die ventilatie in de regio Oost- en West-Vlaanderen kunt u ook een beroep doen op Sebastien Moreels.

Waarom is zo’n ventilatie nodig? Niet ventileren leidt tot ongezonde lucht, schimmels en dus eventueel gezondheidsproblemen. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten ventilatiesystemen waar Sebastien Moreels er twee van plaatst, namelijk c en d.

Ventilatiesysteem c

Bij ventilatiesysteem c is er een natuurlijke luchttoevoer en een mechanische luchtafvoer. De vochtige en vervuilde lucht wordt aangezogen via luchtkanalen in vochtige ruimtes. Bij het klassieke systeem gebeurt de luchtaanzuiging continu. Het c+ systeem is zelfregelend en ververst de lucht enkel indien nodig.

Ventilatiesysteem d

Moreels Sebastien - VentilatieBij ventilatiesysteem d of balansventilatie is er een mechanische luchtafvoer en mechanische luchtaanvoer. Zowel de aanvoer van verse lucht als de afvoer van vervuilde lucht wordt met sensoren volledig gestuurd.

Balansventilatie is heel efficiënt en bijzonder energievriendelijk omdat het de warmte uit de woning recupereert door de koude buitenlucht te laten kruisen met de warme lucht die afgevoerd wordt. Zo worden de kosten van het energieverbruik gecompenseerd. Nieuwe woningen kiezen bijna altijd voor dit systeem.

Sebastien Moreels werkt vooral met het merk Renson en Zehnder. Vraag gerust vrijblijvend een offerte! Indien u ons wilt bereiken of een reservatie wenst te maken voor uw ventilatie in de regio Oost- en West-Vlaanderen, dan kan dit via onze contactpagina.

Back to Top